yamahayxzss

Nu bij ons in de Showroom: De Yamaha YXZ 1000R SS!

yxzss

De gloednieuwe Yamaha YXZ 1000R SS; de eerste side-by-side op de markt met een 3 cilinder motor en met een sequentiële transmissie van 5 versnellingen. De YXZ is aangedreven door een krachtige 998cc motor en uitgevoerd met een beschermend hightech chassis met een wielophanging met lange veerwegen en remschijven rondom.

De YXZ1000R Sport Shift met de hoogste Side-by-Side specificaties ooit biedt nu nog hogere off-road prestaties! Het geavanceerd schakelpaddle systeem zorgt voor supersnelle schakelbediening zonder koppeling en met volgas. En met het nieuwe YCC-S Launch Control systeem zorgt de YXZ1000R Sport Shift voor razendsnelle starts.

 

 

 • De meest geavanceerde supersport Side-by-Side
 • Sport Shift schakelpaddle systeem biedt totale controle
 • Intelligente Yamaha Chip Controlled Shift
 • Snel en efficiënt schakelen zonder koppeling
 • Naadloos opschakelen, zelfs met volgas
 • Compacte, krachtige 998cc driecilindermotor
 • Vijfversnellingsbak met achteruit
 • Gebruiksvriendelijk launch control systeem
 • Motorrem controlesysteem voor soepele afdalingen
 • On-Command 2WD/4WD/4WD met Diff. Lock
 • 14-inch gietaluminium beadlock velgen
 • Multifunctioneel digitaal instrumentenpaneel

 

Kenmerken:

Sport Shift systeem

Sport Shift systeem

Het Sport Shift systeem is vergelijkbaar met de systemen die in moderne rally- en racewagens worden gebruikt, en maakt gebruik van paddles die zich aan weerszijden van de stuurkolom bevinden. Met de linkerpaddle terugschakelen en met de rechterpaddle opschakelen. Met beide handen aan het stuur hebt u volledige controle tijdens het accelereren en afremmen!

Yamaha Chip Controlled Shift (YCC-S)

Yamaha Chip Controlled Shift (YCC-S)

Het intelligente Yamaha Chip Controlled Shift (YCC-S) is de sleutel naar het Sport Shift systeem. Het geavanceerde YCC-S is afkomstig van het hightech ontwerp van de Yamaha Sport Touring motorfietsen. Het systeem bewaakt een aantal sensoren en ontkoppelt en koppelt onmiddellijk wanneer dit nodig is voor een soepele en naadloze acceleratie.

Launch control systeem

Launch control systeem

Met het launch control systeem (LCS) kunt u vanuit stilstand met volgas door de vijf versnellingen accelereren wanneer de omstandigheden dit toelaten. Dit door YCC-S geregelde systeem wordt ingeschakeld door de paddles, die zich aan weerszijden van de stuurkolom bevinden, tegelijk naar achteren te trekken terwijl de voetrem is ingetrapt, en kan worden geactiveerd door de rem en vervolgens beide paddles los te laten.

Automatische terugschakelen en motorrem controlesysteem

Automatische terugschakelen en motorrem controlesysteem

Voor nog meer gemak is deze high performance Side-by-Side voorzien van Auto Shift Down Control. Door een automatische terugschakelfunctie schakelt deze een lage versnelling in wanneer het voertuig is gestopt en voorkomt afslaan. En bij afdalingen zonder gas te geven en te remmen, regelt de motorrem automatisch de koppeling om de snelheid op ongeveer 10 km/h te houden.

Ergonomische cockpit in stijl van een gevechtsvliegtuig

Ergonomische cockpit in stijl van een gevechtsvliegtuig

De bestuurder en passagier zitten in een cockpit in de stijl van een gevechtsvliegtuig, met stoelen die bijdragen aan het gevoel van optimale veiligheid. Dankzij de ergonomische indeling zijn alle bedieningselementen goed binnen handbereik geplaatst, en zijn de analoge toerenteller, digitale snelheidsmeter en een complete reeks waarschuwingslampjes goed zichtbaar.

On-Command 2WD/4WD/4WD met Diff. Lock

On-Command 2WD/4WD/4WD met Diff. Lock

Deze supersportieve Side-by-Side is ontworpen om extreem terrein te trotseren en u naar plaatsen te brengen die maar weinig andere voertuigen aandurven. De On Command-schakelaars bevinden zich in de middenconsole. Hiermee kunt u kiezen uit 2WD, 4WD of 4WD met Diff. Lock. Zo kunt u altijd de juiste modus voor de rijomstandigheden kiezen.

14-inch gietaluminium beadlock velgen

14-inch gietaluminium beadlock velgen

Om het grote vermogen effectiever kwijt te kunnen naar de bodem is de YXZ1000R Sport Shift uitgerust met 14-inch gietaluminium velgen met klemplaten die voorkomen dat de banden kunnen verschuiven.

Speciale editie, de YXZ1000R Sport Shift SE

Speciale editie, de YXZ1000R Sport Shift SE

De YXZ1000R Sport Shift SE biedt u ultieme Side-by-Side prestaties, dit in combinatie met een opvallende vormgeving. Dit topmodel is gespoten in een exclusieve Satin Black kleur met speciale graphics en diverse chassiscomponenten in bijpassende kleur. Hightech FOX Podium X2 Internal Bypass schokdempers voor ultiem rijcomfort, maken deze unieke Side-by-Side compleet.