Quadavontuur Belgische Ardennen

 

Op avontuur

Is het een nu een wonder of is het een monster “de Renegade van Can Am”

Deze quad heeft ons een geweldig mooi weekend laten beleven in de omgeving van La Roche (de Belgische Ardennen).

Het was voor ons de eerste keer maar beslist niet de laatste. Voor onze vrienden was het iets anders, zij hebben al jaren quad-ervaring maar voor hun ook de eerste keer op een Renegade.

Dus de spanning zat er goed in. Wij vrouwen mochten achterop maar hebben eerst, onze mannen laten beloven, niet te hard te rijden en zeker voorzichtig te zijn.

Zoals iedereen weet, schuilt in bijna iedere man  “dat kleine onduigende mannetje”.

Op vrijdag was het dan zo ver. We begonnen in de achtertuin van onze belgische vrienden. Deze grenst aan de bossen van de Ardennen.

Gewapend tegen de regen en kou gingen we op ontdekkingsreis. We kwamen er al snel achter dat we de mountainbikes routes moesten nemen, zo reden we van Wibrin naar Achouffe. Geweldig hoor, zo door het bos. Het was heerlijk rustig. Geen mountainbiker te bekennen. De smaak zat er al snel in en “onze mannen” crossten van de ene bosweg naar de andere, door modderpoelen, weilanden, koeienstront, beekjes en het nodige heuvelland. Wij vrouwen zaten dus achterop en genoten er ook dubbel en dwars van. Wij kregen op deze manier een gratis modderbad en wij en onze quads waren naar enige tijd onherkenbaar.

De snelheid zat er goed in maar “onze mannen” reden gecontroleerd en beheerst.

Zaterdags reden we naar La Roche, gewoon weg prachtig. We keken de vallei over met de ourthe beneden ons. Echt een plaatje. In de bossen nabij La Roche pakten we eerst de mountainbike routes maar al snel kwam het avontuurgevoel bij “onze mannen” naar boven en weken we af van deze routes en reden we zomaar bospaadjes in. Niet aangegeven, gewoon proberen en kijken waar we uitkwamen.

En dat mondde uit bij een beek. Dus de mannen het water in. De Renegade moest natuurlijk ook in het water uitgeprobeerd worden. Het was zwaar…….. niet voor de quad maar wel voor onze mannen en het was even bekijken waar ze er weer uit konden.

Toen werd het tijd voor een versnapering. Dus onherkenbaar door de modder naar het pleintje van La Roche. Het was mooi weer en veel mensen genoten hiervan op het terras. Wat een bekijks, wat een monsters kwamen daar aan en dit keer bedoel ik niet de quads.

Gelukkig voor de terras eigenaar, kwamen wij onder onze vuile jassen en broeken er redelijk als “schone mensen” uit. En dan een biertje (eentje mag toch?) wat een genot.

En toen weer verder. Een ander paadje in. Het werd steeds smaller en smaller en nog smaller. Onze  vrienden reden voorop. Zij hadden het het moeilijkst. Wat er verder gebeurde……………….

dat vertellen ze jullie zelf maar.

Terugblikkend was dit een super weekend! Prachtige omgeving, geweldige routes en we hebben bevestigd gekregen dat de basis goed is! Dus voor ons is de Renegade van Can Am zowel een wonder als een monster.

 

Op quad avontuur

Op 14 Mei vertrokken naar de  Belgische ardennen, waar wij een chalet  gekocht hebben.  Afgesproken met heel goede vrienden vanuit  Nederland .  En omdat wij ware quad fanaten zijn hadden we de quad meegenomen. En zo gebeurde het dat we op Vrijdag 15 Mei op een wat druilerige regendag en Zaterdag 16 Mei een heel zonnige dag de ardennen onveilig maakte met onze knalgele renegades, die erg opvielen. Ieder bos verkennend ieder pad bereden tot zelfs de rivieren door, geen enkel obstakel is de renegade te moeilijk, makkelijk kan hij alle hindernissen aan.  En we hadden dan ook de grootste lol.  Met ons vieren,  mannen voorop en wij vrouwen achteraan bij onze mannen waanden we ons ware avonturiers al la Indianna Jones en lara croft.  Het zal ook wel heel uitzonderlijk zijn dat vrouwen gewoon mee achterop mee gaan crossen door de bossen, we hangden dan ook van kop tot teen vol modder en zelfs koeiestront want we waagden ons ook langs de weivelden en paden waar de boer met zijn tractor vol mest voorbij was gegaan.  En als we dan even halt hielden om wat foto’s te nemen dan zwermden de vliegen rond ons .  En natuurlijk hoorde er ook een terrasje bij voor de grote dorst te lessen, kwamen we daar aangeraasd in La Roche vol modder, de Quads geparkeerd net voor het terras en vol modder stonden we daar onze jassen uit te strippen en over broeken gewoon in het straatbeeld . Die we dan in de zon legenden over dwanghekken die daar stonden wegens wegenwerken .   Wat een bekijks dat die qauds hadden helemaal onder het slijk, gelukkig waren  de vliegen achterwege gebleven in het bos .  Maar het was een waanzinnige super leuke uitstap geworden met de quad en het smaakt  naar meer.  En we kijken alvast uit naar ons volgende quad avontuur.