QFF / Can-Am team rijd Oost-Europa Rally 2010 uit!

 

Op 27 juni 2010 was het zover. Na een lange voorbereiding togen we met een team van 7 piloten en een monteur richting zuidoost Polen. De OER 2010 door Polen, Slowakije, Hongarije en Roemenië ging van start!
Ons team bestond uit de volgende personen: Jos Hensen ( Can-Am Outlander 650 XT ), Jean Pierre vd Aa ( Can-Am Outlander 800 Max XT-P ), Ad Heeren ( Can-Am Renegade 500 ), Johan de Geus (Can-Am Renegade 500 ), Fred Swinkels ( Can-Am Renegade 800 Xxc ), Piet Versmissen (Can-Am Outlander 650 XT ) en Wil Theuws ( Can-Am Renegade 800 Xxc ) als rijder en Johan Bekkers ( Ford Transit special edition ) als monteur/chauffeur.
Na een lange rit met de quads op de aanhangers naar het startpunt vertrokken we de dag erna met maar één missie: De rit volbrengen als team en 8 dagen later weer finishen als compleet team. Met gepaste trots kunnen we dan ook zeggen dat dit ons na een avontuurlijke, adembenemende en soms ook hachelijke tocht gelukt is. Weliswaar strandden we de laatste avond aan de verkeerde kant van de berg maar het massale onthaal in Zakopane aan de eindstreep deed ons bijzonder goed !
Voor quads bleek het terrein geen bottleneck te zijn maar de lengte van de ritten off-road mag vrij pittig genoemd worden daar keienwegen ( soms 50 km lang ) en modderpaden de gemiddelde snelheden erg reduceren. Ook de paar regendagen konden het moraal van ons team niet breken en de schoonheid van de natuur en de hartelijkheid van de lokale bevolking maakte deze trip voor ons onvergetelijk ! We zijn verblijd dat we zonder noemenswaardige defecten en/of blessures aan de eindstreep gekomen zijn.
Eén ieder heeft op zijn/haar manier bijgedragen aan deze prachttrip maar een speciaal woord van dank gaat toch uit naar: Piet Versmissen voor zijn technische inzet en altijd aanwezige glimlach, Jean-Pierre vd Aa voor zijn spoorzoekersrol en aandeel in de catering, Johan Bekkers die als nieuweling altijd voor ons klaar stond en Can-Am voor de sponsoring.