QFF goes Vatra Dornei (Roemenië)

Vorig jaar al had ik deze locatie kort bezocht en met wat lokale kennissen aldaar het plan opgepakt om Quadreizen all-inclusive te gaan organiseren naar dit onovertroffen mooie berggebied.

Op 12 juni 2011 was het zover en zijn we met 5 bevriende coureurs ( de 6e had helaas een sterfgeval ) afgereisd per vliegtuig.

De quads stonden al 2400 km verderop te wachten, deze waren eerder per vrachtauto gegaan.

Doordat ik Sebi en Marius ( de gidsen ) goed ken waren mijn verwachtingen hoog.

Echter dat het zo overweldigend zou worden hadden we géén van allen verwacht !

All-inclusive was ook echt ALL-INCLUSIVE, voor alles was gezorgd, 3 x daags diner, overnachtingen, transfers, onderhoud door hun monteurs, drank in de vrije tijd en zelfs de benzine voor onze krachpatsers was inbegrepen.

Dan waar het eigenlijk om ging: de tochten; We zijn door de OER en andere ervaringen toch niet echt als beginners te classificeren maar eerlijk is eerlijk, we hebben wat peentjes gezweet.

Allemachtig wat een mooi terrein ! Doordat Sebi en zijn broer top wedstrijdrijders geweest zijn, konden ze ons alle kneepjes bijbrengen van het x-treme rijden. Pfff en x-treme was het ! Hellingen waar je in z n lage gearring niet boven de 40 km/u uitkomt, bergtoppen op 2500 m, rivier doorwadingen van km’s lang, hotseknotsen op stenen, werkelijk alles is de revue gepasseerd.

Zes dagen lang zijn we van s’morgens tot s’avonds op pad geweest waarbij de gidsen géén moment van onze weken.

Iedere dag andere disciplines, iedere dag een andere omgeving, een droom voor iedere quadrijder !

De jongens aldaar leveren compleet maatwerk, navenant de skills van de rijders en de wensen kunnen precies ritten worden samengesteld, uiteraard gingen wij weer x-treme.

Echter moet wel gezegd worden dat dan niet op een krasje moet worden gekeken want surviven is dan prio 1 !

Onvoorstelbaar ook weer dat we zonder noemenswaardige stukken de eindstreep weer hebben gehaald met onze Can-Am’s. Maar goed, terugkijkend zijn hier de machines ook voor geschapen ipv het toeren over onze gezapige landweggetjes.

Voor ons is een droom waarheid geworden, mede door de enorme gastvrijheid van de bevolking aldaar, kortom een goede basis om van ons uit ook voor derden deze trips te gaan opzetten.

 

Wil QFF Funbikes


Filmmateriaal QFF-Vatra Dornei

  QFF in Romania Part 1
  QFF in Romania Part 2
  QFF in Romania Part 3
  QFF in Romania Part 4